האי פקסוס , קרוי ע"י המקומיים גם פאקסי Paxi ,  נמצא דרומית לאי קורפו וסמוך לרצועה המערבית של מחוז אפירוס של יוון . הוא שייך לקבוצת האיים היונים, ניתן להגיע אל האי מעיירת הנמל איגומניצה במעבורות הנושאות גם מכוניות , מקורפו במעבורות רגילות  וכן ניתן להגיע אליו בשייט טיול גם מעיירת הנופש פארגה  שנמצאת על חוף הים האיוני במחוז אפירוס. 
הגעתי לחופשה לאי הזה ומודה שפשוט התאהבתי בו . הוא לא גדול , אבל מספק את כל מה שאנו מחפשים באי יווני: חופים נהדרים , כפרים קטנים , אי קטן ליד (אנטי פקסוס ) , שניתן להגיע אליו בשייט עם אניית טיול , והרבה הרבה שלווה.
מקומות הלינה באי אינם מרובים ובעיקר כדאי להזמין וילות . לשיא העונה יש להתכונן זמן רב מראש ולעיתים יש צורך בהזמנה של שבוע שלם .
אפשר לשלב ביקור באי במסגרת טיול לצפון יוון ולכפרי זגוריה . 

 

האי אינו גדול כך שמרחק הנסיעה מהנקודה הדרומית ביותר עד לצפונית הוא פחות משעה , אבל אין צורך למהר , אלא להיפך לבלות כל יום בחוף אחר. 
חופי האי 

 

החופים הטובים הם אלו הנמצאים בצד המזרחי, אך כדאי להגיע גם לצד המזרחי במסגרת שייט מקיף אי ולגלות את המערה הכחולה , המצוקים ושאר נופים פשוט נפלאים.

 

בצד המזרחי כדאי לשכור סירת מנוע מהנמל של Gaios ולשוט בינות לחופים .
לפירוט על חופי האי + תמונות – לינק 
 
היישובים באי

 

 

Gaios- הישוב הראשי והנמל העיקרי באי . מול הנמל נמצאים שני איונים קטנים בשם אגיוס ניקולאוס ופאנאגיה . אפשר להגיע אליהם בסירת מנוע ולשחות גם בחופים שלהם. לאורך הטיילת הקטנה ניתן לראות את בתי עשירי הכפר לשעבר,  הבנויים בסגנון נאו קלאסי. אחד מהם הוסב להיות מוזיאון קטן . כאן תוכלו למצוא את מרבית המסעדות המשרתות את קהל התיירים . האיכות דומה , כך שאין לי המלצה ספציפית.
Lakka- הישוב הצפוני באי , במרחק של כ- 8 ק"מ מגאיוס . בהחלט מצדיקה ביקור וא. ערב באחת המסעדות שלאורך החוף.
Loggos- ממש במרכז האי ובין שני היישובים שהוזכרו נמצא הכפר החביב הזה . וכדאי לשלב רחצה באחד החופים הקרובים : Longos, Marmari, Lebrechio. 
Ozias- הישוב הדרומי ביותר באי , שוכן לאורך מפרץ יפה וחוף יפה ומולו האיון Mogonisi. 

 

 

אנטי פקסוס 
חובה לבקר באיון המשגע הזה ! שם נמצאים החופים מבין היפים ביוון. Voutoumi, Vrika, Mesovrika. אם תעלו לבית הקפה מעל חוף Voutoumi , תוכלו לצלם תמונה יפה של האי:

 

 
סירות יוצאות מנמל גאיוס בעונה מספר פעמים ביום.
בקיץ ובשיא העונה החוף אליו מגיעות הסירות והיכטות עשוי להיות צפוף , אז אפשר לעבור לאחד משני החופים האחרים .
חלוקה אפשרית לשלושה ימים :
• יום לחופי צד המזרחי ונסיעה איטית מדרום לצפון וחזרה 
• יום לשייט מסביב לאי , למערות הכחולות בצידו המערבי
• יום שייט לאיון אנטי פקסוס 
ובין לבין , לשכור סירת מנוע ולשוטט בין חופי ומפרצוני האי . בחוף מונודנדרי בעונה תוכלו למצוא גם ספורט ימי .

 

 

 

אם תרצו גם אתם לבקר ביוון ובאי פקסוס :

מזמינה אתכם להישאר איתי בקשר

אני מטיילת וחוקרת את יוון עבור משפחות מעל 20 שנה
ואשמח לעזור גם לכם לטייל ולהתאהב בה!

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק "יוון עם ילדים ונוער "

משפחות ממליצות על טיולים ביוון

  • אמא ובן לפני צבא , טיול גיבוש ...

    יעל ובנה התארגנו לטיול קצר וספונטני לפני הגיוס . החודש הוא נובמבר , כך שמזג האויר סגרירי . הבן אוהב אקשI והרפתקאות והאמא גם כן , אם כי במינון קצת אחר .. הצלחנו לגשר על הפערים ויצא טיול מופלא!

    קרא עוד
  • תמר , נעם והמתבגרים הצעירים בטיול עומק ביוון - בפלפונז ובקפלוניה

    ושוב חוזרים ליוון האהובה ! תמר , נעם והילדים נוסעים ליוון והפעם לפלפונז ולאי הקסום קפלוניה והרי התוצאות המדווחות לפרטים :

    קרא עוד
  • טיול משפחת קפלושניק לפלפונז

    טיול טבע עם הרפתקאות , טבע , נופים , אוכל טוב , ים , עיר יפה ומה עוד צריך כדי לגבש משפחה ?

    קרא עוד

מאמרים והמלצות לטיולים ביוון

  • מקומות לינה ביוון

    ביוון מקומות לינה כל כך יפים ומיוחדים, בדרגות שונות וברמות שונות

    קרא עוד
  • יוון למשפחות - מקומות לינה

    ביוון מקומות לינה כל כך יפים ומיוחדים , בדרגות שונות וברמות שונות

    קרא עוד
  • יוון - ארקדיה והפלפונז למשפחות

    זוהי יוון במיטבה. ארקדיה אינה מפורסמת כל כך כמו איזורים אחרים ביוון. בביקורינו במנזר פרודורמוס , אמרו לנו הנזירים שזו פעם ראשונה להם שהם פוגשים ישראלים ! המקומיים מארחים לבביים וחמים מאין כמותם . הנוף ההררי והמים השופעים (גם בחודש אוגוסט) משרים שלווה וההרפתקאות מאפשרות להלהיב את בני הנוער הנמרצים ביותר!

    קרא עוד